prosupplements.cz

Doručení bezplatně při nákupu nad 3556 Kč

Rychlé doručení kurýrem GLS

Budování svalstva je komplexní proces proteinové syntézy. Bílkoviny, které zkonzumujeme, se při procesu trávení rozdělí na 21 jednotlivých aminokyselin az toho tělo syntetizuje nové bílkoviny podle potřeby. Důležité ovšem je vědět, že bílkoviny nejsou stejné a některé nabízejí tělu více vstřebatelných aminokyselin než jiné.

V bílkovinách je rozdíl při jejich vstřebatelnosti. V přírodě není nic 100% vstřebatelné. Jedině jak dostaneme 99% vstřebatelné aminokyseliny je, že je pomocí novodobé technologie biologické fermentace přizpůsobíme lidské proteinové syntéze ve správném množství. Bílkoviny v přírodě nemají tento poměr aminokyselin, což je také rozděluje z hlediska vstřebatelnosti. Nejanaboličtější bílkoviny z jídla jsou celá vejce. Ty jsou 48% vstřebatelné. Za nimi následuje maso a ryby (38%), tvrdé sýry (32%), syrovátkový a caseinový protein (16-18%) a veganské bílkoviny (méně než 14%).

My jsme ale vytvořili esenciální aminokyseliny, které jsou 99% vstřebatelné a tělo využije téměř všechny pro budování nového svalstva. Toto je PRO8.

Studie

  1. 10-15% esenciálních aminokyselin bylo vstřebáno do krevního oběhu po konzumaci kaseinového a syrovátkového proteinu
    (Ingestion of casein and whey proteins result in muscle anabolism after resistance exercise. Kevin D. Tipton et al. Med SCI Sports Exerc. 2004 Proc.)
    SON FORMULE – 99% vstřebatelnost (Luca-Moretti M. Komparativní studia subjektů Net Nitrogen Úprava NNU při přijetí SON, nebo vejce bílkoviny nebo jeho bílkovin aminoacid formule. Advances in Therapy, 5:280-89, 19).
    Bílkoviny se neukládají do tuku (www.jissn.biomedcentral.com/articles/10.1186/1550-2783-11-19)
    HISTIDINE – aminokyselina. Je pouze 8 esenciálních aminokyselin, histidin se tam nenachází (https://academic.uop.com/nutritionreviews/article-abstract/14/8/232/2659898?redirectedFrom=PDF)
    EAA způsobují proteinovou syntézu 10 g esenciálních aminokyselin stimuluje anabolickou odpověď těla, aniž by byl organismus vyhozen z fastingu. 10 g EAA, které obsahují 1,8 g leucinu, je dost na to, aby stimulovaly maximální svalovou proteinovou syntézu a nevyhodilo tělo z fastingu, ale zároveň leucin měl vliv na autofagii. (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20844186)
Košík Zavřít